سهمیه مناطق در کنکور سراسری

انتخاب رشته کنکور

فرصت‌های آموزشی به‌صورت برابر‌ در سراسر ایران پراکنده نشده است به‌طور مثال، برخی از نقاط کشور به امکانات مناسب آموزشی دسترسی ندارند. به‌همین دلیل، مبحثی به عنوان سهمیه مناطق در کنکور در قبولی داوطبان در آزمون سراسری تاثیرگذار است.

طبق این قانون، نقاط مختلف کشور به سه منطقه یک، دو و سه تقسیم‌ می‌شوند تا هر متقاضی با داوطلبان منطقه خود به رقابت بپردازد.

ملاک تعیین سهمیه مناطق در کنکور سراسری چیست؟

سهمیه مناطق در کنکور سراسری باتوجه به ملاک‌هایی که در دفترچه ثبت نام کنکور ذکر شده است، ارائه می‌شود. برخی از مهم‌ترین شرایط در تعیین سهمیه مناطق در کنکور عبارتند از:

  • محل دریافت مدرک تحصیلی ۳ سال آخر دبیرستان یعنی از پایه دهم تا دوازدهم برای دواطلبان نظام جدید.
  • محل دریافت مدرک تحصیلی ۳  سال آخر دبیرستان و هنرستان برای داوطلبان نظام قدیم.
  • محل اخد مدرک تحصیلی دوره پیش دانشگاهی و دو سال آخر دبیرستان برای داوطلبان نظام ترمی و سالی واحدی.
  • محل دریافت مدرک تحصیلی ۳ سال آخر دبیرستان یا هنرستان برای فارغ‌التحصیلان دوره کاردانی پیوسته.
  • کسانی‌که از ۳ سال آخر تحصیلی حداقل ۲ سال را در خارج از ایران سپری کرده باشند یا سال آخر دبیرستان را در خارج تحصیل کنند جزو منطقه ۲ قرار می‌گیرند.
  • تمامی داوطلبان معلول (نابینا، ناشنوا، کم بینا، کم شنوا و معلولان جسمی) در منطقه 3 دسته‌بندی می‌شوند.

دریافت وقت مشاوره کنکور

6 + 15 =

نحوه اعمال سهمیه مناطق در کنکور سراسری

تمامی کسانی‌که در کنکور امتحان می‌دهند شامل سهمیه مناطق در کنکور سراسری هستند‌. داوطلبان برای اعمال و استفاده از تاثیر سهمیه مناطق در کنکور باید ردیف ۲۶ در فرم ثبت نام کنکور در سایت سازمان سنجش را تیک بزنند. این سازمان براساس کد بخش و‌ محل دریافت مدرک تحصیلی، منطقه داوطلب را تعیین می‌کند.

درج صحیح کد محل اخذ مدرک تحصیلی در تعیین انواع سهمیه های کنکور سراسری اهمیت زیادی دارد چراکه در صورت اشتباه بودن، قبولی داوطلب لغو خواهد شد. برای اعمال تقسیم‌بندی سهمیه مناطق در کنکور شرایط زیر در نظر گرفته می‌شود:

  • در تقسیم‌بندی سهمیه مناطق کنکور، شهرها در سه دسته کلی قرار دارند: منطقه ۱ شامل مراکز اصلی مانند تهران، اصفهان، مشهد و دیگر کلان‌شهرها. منطقه ۲ شامل شهرهای بزرگ‌تر و شهرستان‌های متوسط و منطقه ۳ که مختص مناطق کم‌برخوردار و شهرهای کوچک‌تر است. این تقسیم‌بندی بر اساس میزان امکانات آموزشی هر منطقه انجام می‌شود.
  • برای داوطلبانی که در طول دوره تحصیل در چند نقطه مختلف درس خوانده‌ باشند، منطقه‌ای که از نظر امکانات آموزشی بهتر است برای او در نظر گرفته می‌شود.

تعهدات پذیرفته شدگان سهمیه مناطق در کنکور ۱۴۰۴

باتوجه به اهمیت و تاثیر سهمیه مناطق در کنکور، تعهداتی برای پذیرفته‌شدگان دوره روزانه درنظر گرفته می‌شود. در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • تعهدات شرعی و اخلاقی
  • تمامی افرادی که بعد از دریافت کارنامه کنکور سراسری در دوره‌های روزانه قبول شده‌اند، پس از اتمام دوره تحصیلی باید به مدت ۲ برابر زمان تحصیل‌شان در یکی از نقاط کشور (طبق نظر سازمان ذی‌ربط) خدمت کنند. لازم به ذکر است برای داوطلبان مرد، این تعهد بعد از پایان خدمت وظیفه عمومی اجرا می‌شود.
  • داوطلبانی که با سهمیه مناطق ۲ و۳ در دوره روزانه پذیرفته شده‌اند و حداقل نمره سهمیه آزاد یا منطقه ۱ را کسب کرده‌اند باید به اندازه مدت تحصیل خود تعهد خدمت داشته باشند.
  • پذیرفته‌شدگان در رشته‌های خاص که با کمک تاثیر سهمیه مناطق در کنکور مانند سهمیه مناطق محروم و رشته‌های ویژه برای استان‌ها و شهرهای خاص قبول شده‌اند، تعهدات‌شان بر اساس قراردادهای ویژه بین سازمان‌های مربوطه تعیین می‌شود و شامل این تعهد نیستند.
  • افرادی که در دوره‌های غیرروزانه مانند دوره‌های شبانه، پیام نور، پردیس خودگردان، مجازی، غیرانتفاعی و ظرفیت مازاد با شده‌اند الزامی به انجام تعهد خدمت ندارند.
  • مدت زمان تعهد برای داوطلبان منطقه ۲ و ۳ در دوره روزانه کمتر از 5 سال نیست.
  • متقاضیانی که از سهمیه مناطق در کنکور و سهمیه‌های خانواده شهدا، سهمیه ایثارگران و رزمندگان در رشته‌های دوره روزانه بهره‌مند شده‌اند، در صورتی که حداکثر یک سال پس از اتمام تحصیل (برای آقایان به‌جز مدت سربازی) از انجام خدمت در مناطق تعیین‌شده خودداری کنند، وزارت مربوطه می‌تواند علاوه بر دریافت ۲ برابر هزینه تحصیل، مدارک تحصیلی آن‌ها را تا زمان انجام تعهد تحویل ندهد.
  • افرادی که به‌عنوان بورسیه نهادها و وزارتخانه‌ها پذیرفته شده‌اند موظف‌ هستند طبق قرارداد منعقد شده با سازمان یا وزارتخانه مربوطه عمل کنند.
  • افرادی که در رشته‌های خاص مانند پزشکی تعهدی پذیرفته شده‌اند، تعهدات آن‌ها مطابق با شرایط و ضوابط این رشته خواهد بود.

    انجام صحیح انتخاب رشته در مرکز مشاوره دلارام لشکری

    انتخاب رشته باید با مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته کنکور و براساس تسلط به تمامی قوانین و تبصره‌های موجود انجام شود. به‌همین دلیل، مهم است که برای انتخاب رشته به سراغ مرکز مشاوره‌ای بروید که دارای کارشناسان خبره است.

    مرکز مشاوره تحصیلی دلارام لشکری، انتخاب رشته را با درنظر گرفتن تمامی شرایط و ضوابط سهمیه مناطق در کنکور و سایر سهمیه‌های موجود انجام می‌دهد. با مراجعه به این مرکز با اطمینان خاطر، انتخاب رشته خود را انجام دهید.

    0 Comments

    Submit a Comment

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    مطالب زیر را از دست نده!