آزمونهای آزمایشی را نباید تنها بهعنوان ابزاری برای سنجش میزان آمادگیتان نگاه کنید. این امتحانات راهی برای رسیدن به موفقیت در کنکور محسوب میشوند. بسیاری از داوطلبان پس از برگزاری یک آزمون آزمایشی صرفاً به نمره یا رتبه خود نگاه میکنند؛ در حالیکه رمز پیشرفت در تحلیل آزمون به شیوه صحیح و کاربردی است.
در این مطلب چگونگی تحلیل آزمون های آزمایشی را قدم به قدم مورد بررسی قرار میدهیم و نکات مهم در این مسیر را برای شما بازگو میکنیم.
تحلیل آزمون چیست و چرا اهمیت دارد؟
تحلیل آزمون به معنی بررسی دقیق و مرحلهبهمرحلهی سوالات بعد از هر آزمون آزمایشی است. در این فرآیند، داوطلب باید تمام پرسشهای آزمون آزمایشی را مجدداً مرور کند و علت دقیق پاسخهای نادرست یا بیپاسخ ماندن آنها را بیابد. بهطور مثال، شاید در مهارت تست زنی در کنکور دچار مشکل باشید که باید برای رفع آن راهکاری بیابید.
تحلیل آزمون های آزمایشی بهصورت منظم و هوشمندانه نقش کلیدی در پیشرفت تدریجی و دستیابی به درصدهای بالاتر دارد.
یکی از اصلیترین تفاوتهای سالهای پایه با کنکور، اهمیت به آزمونهای آزمایشی و تحلیل آن است. تجربهی رتبههای برتر نیز نشان میدهد که عامل اصلی موفقیت آنها، توجه جدی به تحلیل آزمونها و درس گرفتن از اشتباهات گذشته بوده است.
دریافت وقت مشاوره کنکور
مراحل تحلیل آزمون های آزمایشی
بهترین روش تحلیل آزمون مراحلی دارد که به شرح ذیل است:
1- تحلیل سوال به سوال
برای داشتن یک تحلیل درست باید تمام سوالات را بهصورت جداگانه و طبق روش زیر بررسی کنید.
- سوالات صحیح: بسیاری از داوطلبان سوالات صحیح را هنگام تحلیل آزمون رها میکنند. این مضوع کاملاً اشتباه است و شما باید حتی اگر به سوالی پاسخ درست دادهاید، آنرا مجدداً مرور کنید. ممکن است پاسخ شما شانسی بوده باشد یا راهحل بهتری برای حل آن وجود داشته باشد.
- سوالات غلط و نزده: این سوالات را یکبار دیگر بدون مراجعه به پاسخنامه حل کنید. اگر دوباره به پاسخ نادرست رسیدید یا نتوانستید به آن پاسخ دهید، مشکل شما علمی است و باید آن مبحث را بهطور کاملتر مطالعه و تمرین کنید. اما اگر اینبار پاسخ شما صحيح بود، مشکل از مهارت آزمون دادن شما است و با مواردی مانند تست زماندار، تکنیکهای رفع بیدقتی و مواردی از این قبیل آن را بهبود ببخشید.
پیشنهاد میشود برای نظم بیشتر، نتایج تحلیل آزمون های آزمایشی خود را در جدولی ثبت کنید. علاوه بر شماره سوالات، باید مبحث و پایه هر درس به همراه نوع اشتباه (علمی یا مهارتی) را ثبت کنید.
این جدول به شما کمک میکند تا بهصورت هدفمند روی نقاط ضعف خود کار کنید و در آزمونهای بعدی عملکرد بهتری داشته باشید.
2- تحلیل مبحث به مبحث
یکی از مهمترین بخشهای تحلیل آزمون، بررسی عملکردتان در هر مبحث هر درس بهصورت جداگانه است. بعد از هر آزمون مشخص کنید در کدام مباحث عملکرد مطلوبی داشتهاید و در کدام مبحثها نیاز به تقویت دارید.
این کار به شما کمک میکند تا شناخت دقیقتری از وضعیت درسی خود پیدا کنید و براساس آن برنامهریزی بهتری داشته باشید.
3- تحلیل درس به درس
در این قسمت از تحلیل آزمون های آزمایشی برای بررسی روند پیشرفت یا افت در هر درس بهتر است جدولی تهیه کنید.
در این جدول باید درصد و تراز هر درس در آزمون قبلی و آزمون فعلی به ثبت برسد. در کنار هر درس، علت احتمالی بهبود یا کاهش عملکرد را یادداشت کنید. بهطور مثال، اگر درسی افت داشتهاید، آیا بهعلت مطالعه کم بوده یا بهدلیل تمرکز پایین در جلسه آزمون رخ داده است.
این مرحله از تحلیل آزمون دید دقیقی به شما میدهد که روند مطالعه چه کارهایی موثر بوده است و چه مواردی نیاز به اصلاح دارد.
4- تحلیل آزمون به آزمون
برای ارزیابی کلی عملکرد خود در طول زمان، پیشنهاد میشود جدولی تحت عنوان تحلیل آزمون به آزمون تهیه کنید. در این جدول، درصد و تراز کلی هر آزمون را در ستونهای مختلف وارد کنید. به این صورت که ستون را برای آزمون قبلی و یک ستون را برای آزمون فعلی اختصاص دهید.
در ادامه میزان رشد یا افت درصدها را مشخص و دلیل این تغییرات را یادداشت کنید. با تکرار این کار پس از هر آزمون، روند یادگیری و پیشرفت شما کاملاً شفاف خواهد شد و درک بهتری از روند مطالعهتان پیدا میکنید.
نکات مهم در تحلیل آزمون
- اگر احساس کردید در یک درس عملکرد خوبی داشتهاید اما درصد یا تراز پایینی بدست آوردهاید، ابتدا آن درس را بدون محدودیت زمانی مجدداً در خانه حل کنید. اگر در این حالت نتیجه بهتری گرفتید، مشکل شما مهارتی است (مانند مدیریت زمان، اضطراب یا دقت پایین). در غیر این صورت، باید با مشورت مشاور خود برنامه مطالعاتی و روند خود را اصلاح کنید.
- تمام مواردی را که بیدقتی داشتهاید در یک برگه یا دفتر جداگانه بنویسید و شب قبل از آزمون بعدی مرور کنید تا اشتباهات شما تکرار نشوند.
- براساس مراحل بالا و نتایج تحلیل آزمون خود، تغییرات لازم را در برنامهریزی درسی خود اعمال کنید. بهتر است تمرکز را روی مباحث و دروس ضعیفتر قرار دهید تا درصد و ترازتان را بهبود ببخشید.
- اگر در حین آزمون به نکات یا مفاهیم جدیدی برخورد کردید، آنها را به خلاصه نویسی کنکور اضافه کنید تا در زمانهای جمع بندی بتوانید دوباره موارد را مرور کنید.
- جداول تحلیل آزمون خود را در جلسات مشاوره کنکور همواره به همراه داشته باشید تا با مشاور خود بررسی و راهکارهای مناسبی اتخاذ کنید.
اگر میخوای سوالات آزمون رو با سرعت بیشتری بخونی این مقاله رو از دست نده: روشهای تندخوانی برای کنکور
بهترین زمان برای تحلیل آزمون چه زمانی است؟
بهترین زمان تحلیل آزمون آزمایشی همان روز یا حداکثر روز بعد از آزمون است. چراکه هنوز تستها فراموش نشدهاند و بهتر میتوانید به تحلیل اشتباهات و نقاط ضعف و قوت خود بپردازید.
با گذشت زمان، ممکن است جزئیات فراموش شوند یا آنطور که باید نتوانید نتایج را تحلیل کنید.
بهترین روش تحلیل آزمونهای آزمایشی را کجا بیاموزیم؟
شما میتوانید برای یادگیری نحوه صحیح تحلیل آزمون و شناسایی نقاط ضعف و قوت خود به مرکز مشاوره دلارام لشکری مراجعه کنید.
در این مرکز مشاوره نه تنها تحلیل آزمونها به شما آموزش داده میشود، بلکه در جلسات مشاوره راهکارهای عملی برای بهبود عملکرد به شما ارائه خواهد شد.
بنابراین اگر میخواهید در آزمونهای آینده بهترین نتیجه را کسب کنید، همین حالا با ما تماس بگیرید.
0 Comments