رشته اویونیک به بررسی، طراحی، توسعه، نصب و تعمیر سیستمهای الکترونیکی در وسایل نقلیه هوایی مانند هواپیماها، هلیکوپترها و پهپادها میپردازد.
این رشته را میتوان ترکیبی از دانشهای الکترونیک، مخابرات، مکانیک و کامپیوتر دانست که در دسته تخصصهای مهم برای صنایع هوایی قرار میگیرد.
فارغالتحصیلان این رشته باید روی سیستمهای مختلفی مانند ژنراتور، مبدل، رادار، خلبان خودکار و مواردی از این قبیل کار کنند و به بررسی و ارتقای آنها بپردازند.
رشته مهندسی اویونیک از رشتههای زیرمجموعه مرکز آموزش عالی هوانوردی و فرودگاهی کشور محسوب میشود. مدت زمان تحصیل در کارشناسی پیوسته ۴ سال و ۸ ترم است که دروس تئوری و عملی را شامل میشود.
دریافت وقت مشاوره کنکور
دروس دانشگاهی رشته اویونیک چیست؟
رشته الکترونیک هوانوردی دارای دروس مختلف اصلی و تخصصی است که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
- ریاضیات پیشرفته
- صلاحیت پروازی
- سیستمهای ناوبری اینرسی و ماهوارهای
- سیستمها و سنسورهای اویونیک
- یکپارچه سازی سیستم اویونیکی
- رادار
- سیستمهای رادیویی
- سیستم های الکتریکی هواپیما
- سازگاری الکترومغناطیسی
- طراحی و پیکربندی کابین هواپیما
- مهندسی نرم افزارهای هوافضایی
- سیستمهای کنترل دیجیتال
- مکانیک پرواز پیشرفته
- کنترل ترافیک هوائی
- سیستمهای کنترل دیجیتال
- شبکه سازی دادهها اویونیک، یکپارچه سازی سخت افزار و تست
- مهندسی نرم افزارهای هوافضایی
- طراحی و پیکربندی کابین خلبان
- مدل سازی سیستمهای دینامیکی هوافضا
- مدل سازی سیستمهای اویونیکی
- شبیه سازی پرواز
- طراحی اویونیک مقاوم به خطا
- ابزار دقیق پیشرفته
تحصیل و کار در این رشته برای چه افرادی مناسب است؟
افرادی که در دفترچه انتخاب رشته کنکور، رشته الکترونیک هوانوردی را انتخاب میکنند باید از دانش ریاضی و فیزیک خوبی برخوردار باشند. این رشته به تحلیل و بررسی فناوری پیشرفته و سیستمهای الکترونیک میپردازد بنابراین، دانشجویان باید مهارت تحلیل مسائل پیچیده را داشته باشند.
همچنین، افرادی که در انتخاب رشته کنکور ریاضی بهسراغ رشته اویونیک میروند باید به جزییات فنی علاقهمند باشند و با دقت بالا به حل مسائل بپردازند.
امکان ادامه تحصیل رشته الکترونیک هوانوردی چگونه است؟
دوره تخصصی رشته الکترونیک هوانوردی در ایران در مقطع کاردانی و کارشناسی ارائه میشود. دانشجویان علاقهمند به ادامه تحصیل در رشته مهندسی اویونیک در مقاطع بالاتر میتوانند در رشتهها و گرایشهای مرتبط با هوانوردی به ادامه تحصیل بپردازند. شما میتوانید با شرکت در جلسات مشاوره انتخاب رشته کنکور سراسری میتوانید اطلاعات بیشتری درباره این گرایشها بدست آورید.
از دست نده: مشاوره آنلاین انتخاب رشته کنکور سراسری
بازار کار رشته اویونیک
بازار کار رشته اویونیک در ایران به دلیل محدودیتهای موجود در صنعت هوانوردی نسبت به برخی رشتههای دیگر محدودتر است. اما همچنان فرصتهایی برای کار در این رشته وجود دارد. برخی از مهمترین فرصتهای شغلی برای این رشته به شرح زیر هستند:
شرکتهای هواپیمایی و خدمات تعمیر و نگهداری هواپیما
بسیاری از پذیرفتهشدگان در رشته مهندسی اویونیک بعد از فارغالتحصیلی میتوانند در بخشهایی مانند تعمیر و نگهداری سیستمهای الکترونیکی هواپیماها در شرکتهای هواپیمایی یا خدمات تعمیر و نگهداری هواپیما مشغول به کار شوند.
سازمانهای هواپیمایی دولتی و نظامی
سازمانهای دولتی و نظامی معمولاً در زمینه مهندسی اویونیک به متخصصان نیاز دارند. سازمانهای نظامی در ایران برای نگهداری و توسعه سیستمهای اویونیکی هواپیماها و پهپادها از مهندسان این رشته استفاده میکند.
صنعت تولید پهپاد و هواپیماهای بدون سرنشین
ایران در سالهای اخیر در حوزه تولید پهپادها پیشرفت کرده است. در این صنعت نیاز به متخصصان اویونیک وجود دارد. مهندسان اویونیک میتوانند در زمینه طراحی و ساخت سیستمهای ناوبری و مخابراتی این پهپادها کار کنند.
صنایع الکترونیک و فناوریهای مرتبط با صنعت
برخی از فارغالتحصیلان رشته اویونیک وارد صنایع الکترونیکی میشوند و در مشاغلی مانند تولید و تعمیر سیستمهای الکترونیکی تخصصی بهویژه درحوزه صنعتی و نظامی فعالیت میکنند.
نکته قابل توجه این است که بسیاری از داوطلبان و خانوادههای آنان به اشتباه فکر میکنند در صورت قبولی در رشته مهندسی اویونیک و فعالیت در سازمانهای هواپیمایی کشور از امکاناتی از قبیل بلیط رایگان برای سفرهای داخلی و خارجی بهرهمند خواهد شد. این در صورتی است که این امکانات فقط مخصوص شرکتهای هواپیمایی است.
درآمد رشته مهندسی اویونیک
رشته مهندسی اویونیک درآمد به نسبت خوبی در ایران دارد. علاوه بر حقوق پایه در صورتیکه شما هریک از مهارتهای زیر را داشته باشید، میتوانید حقوق مناسبتری دریافت کنید. برخی از مهمترین مهارتها عبارتند از:
- زبان انگلیسی تخصصی رشته هواپیمایی و هوانوردی
- گواهینامههای معتبر تایپ هواپیماهای بوئینگ MD
- اخذ گواهینامه B2 از سازمان هواپیمایی کشور
0 Comments