معرفی رشته فیزیوتراپی

معرفی رشته‌های دانشگاهی

با گسترده‌تر شدن علم پزشکی و نیاز به روش‌های درمانی مکمل و توان‌بخشی، رشته فیزیوتراپی به جایگاه ویژه‌ای دست پیدا کرده است. این رشته و به‌دلیل کارایی بالای آن در درمان مشکلاتی مانند آسیب‌های اسکلتی‌ـ‌عضلانی، اختلالات حرکتی و بازار کار مناسب مورد توجه بسیاری از داوطلبان ورود به دانشگاه قرار گرفته است.

شناخت دقیق‌تر رشته فیزیوتراپی، توانمندی‌های موردنیاز و آینده شغلی آن به داوطلبان کنکور سراسری در انتخابی آگاهانه و هدفمند کمک می‌کند. به‌همین دلیل‌، در این مطلب به معرفی کامل این رشته و آینده شغلی و تحصیلی آن می‌پردازیم.

رشته فیزیوتراپی چیست؟

رشته فیزیوتراپی زیر مجموعه پیراپزشکی به‌حساب می‌آید. در این رشته کلیه اقدامات درمانی و توانبخشی که برای بیماران دارای مشکلات حرکتی و جسمانی ضروری است، آموزش داده می‌شود.

در واقع فیزیوتراپیست با دارودرمانی سروکار ندارد، بلکه با کمک تمرینات مخصوص و دستگاه‌های مختلف به بهبود وضعیت بیماران می‌پردازد.

لازم به ذکر است این رشته در دفترچه انتخاب رشته کنکور تجربی قرار دارد و داوطلبان این گروه آزمایشی مجاز به انتخاب این کدرشته در صورت علاقه خواهند بود.

دریافت وقت مشاوره کنکور

15 + 10 =

توانایی‌های لازم جهت تحصیل در رشته فیزیوتراپی چیست؟

کسانی که به این رشته علاقه‌مند هستند، باید بدانند که به‌صورت روزمره با طیف وسیعی از بیماران در سنین، شرایط فیزیکی و اختلالات مختلف مواجه می‌شوند. از‌این‌رو، باید از صبر و حوصله زیادی برخوردار باشد. در واقع فیزیوتراپیست، باید به کمک‌رسانی به دیگران علاقه‌مند باشند.

از طرف دیگر تعامل مناسب با بیمار و اطرافیان وی برای انتقال دقیق توصیه‌های درمانی به مهارت‌های کلامی و توانایی ارتباطی نیاز دارد که بهتر است علاقه‌مندان به این رشته از آن برخوردار باشند.

همچنین به‌دلیل ماهیت این رشته که به فعالیت‌ طولانی‌مدت و پرتحرک نیاز دارد، داشتن آمادگی جسمانی مطلوب برای فیزیوتراپیست امری حیاتی است.

دروس تخصصی رشته فیزیوتراپی در مقطع کارشناسی

دروس تخصصی در رشته فیزیوتراپی در مقطع کارشناسی به‌صورت زیر است:

  • کینزیولوژی و بیومکانیک ۱ و ۲ و ۳
  • زبان تخصصی
  • الکتروتراپی (عوامل حرارتی)
  • درمان‌های دستی ۱ و ۲
  • اصول تمرین درمان
  • فیزیوتراپی در بیماری‌های روماتیسمی و پوستی
  • فیزیوتراپی در بیماری‌های ارتوپدی ۱ و ۲
  • ارزشیابی دستگاه عضلانی-اسکلتی
  • الکتروتراپی (تحریک‌کننده‌های الکتریکی)
  • فیزیوتراپی در بیماری‌های قلبی، عروقی و تنفسی
  • فیزیوتراپی در بیماری‌های اعصاب ۱ و ۲ و ۳
  • وسایل کمکی و اندام‌های مصنوعی
  • روش‌های اختصاصی تمرین درمانی
  • فیزیوتراپی در جراحی
  • درمان مبتنی بر شواهد

امکان ادامه تحصیل رشته فیزیوتراپی در داخل و خارج از ایران

بسیاری از علاقه‌مندان به رشته فیزیوتراپی قصد دارند که این رشته را تا مقاطع بالاتر یا در خارج از کشور ادامه دهند.

در ایران دوره تحصیل در کارشناسی فیزیوتراپی، ۴ ساله است و تعداد زیادی از دانشگاه‌های دولتی و دانشگاه‌های شهریه پرداز این رشته را ارائه می‌دهند.‌ امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکترا نیز در داخل کشور وجود دارد.

لازم به ذکر است، پس از اخذ مدرک لیسانس می‌توانید در صورت واجد شرایط بودن، در آزمون لیسانس به پزشکی نیز شرکت کرده و در رشته پزشکی ادامه تحصیل دهید. 

در خارج از ایران نیز می‌توانید در بسیاری از دانشگاه‌های معتبر جهانی به ادامه تحصیل بپردازید. این رشته در کشورهای توسعه‌یافته‌ اروپا و آمریکا همراه با جدیدترین شیوه‌های درمانی و تجهیزات روز دنیا تدریس می‌شود. در این کشورها، مقطع کارشناسی فیزیوتراپی ۳ الی ۴ ساله، ارشد ۲ الی ۳ ساله و دکترا ۳ الی ۴ سال است.

این مطلب رو دست نده:  انتخاب رشته کنکور سراسری 

بازار کار رشته فیزیوتراپی

بازار کار رشته فیزیوتراپی در سال‌های اخیر با رشد زیادی روبرو بوده است تا جایی که گفته می‌شود تا سال ۲۰۲۹ مشاغل مرتبط با این رشته با افزایش تقاضای ۲۰ درصدی مواجه می‌شوند‌.

در ایران نیز به‌دلیل افزایش جمعیت سالمندان، رشد آمار آسیب‌های عضلانی‌اسکلتی و سبک زندگی کم‌تحرک به افزایش تقاضا برای خدمات فیزیوتراپی منجر شده است.

فیزیوتراپ‌ها با راه‌انداری کلینیک یا کار در مراکز درمانی می‌توانند به درآمد مناسبی دست یابند. همچنین فرصت‌های شغلی برای فعالیت در مراکز توان‌بخشی، باشگاه‌های ورزشی، تیم‌های پزشکی و حتی خانه‌های سالمندان نیز برای فارغ‌التحصیلان این رشته وجود دارد.

همچنین این رشته در خارج از ایران و در کشورهای توسعه یافته‌ای مانند آلمان، کانادا، استرالیا و آمریکا جزو مشاغل پرتقاضا محسوب می‌شود. این کشورها شرایط مناسبی برای اشتغال و اقامت نیروی کار ماهر فراهم می‌کنند.‌

مورد جالب توجه این است که درآمد فیزیوتراپیست‌ها در این کشورها بالا است و اغلب مزایای زیادی نیز به آن‌ها تعلق می‌گیرد.

تفاوت رشته فیزیوتراپی و کاردرمانی چیست؟

یکی از سوالات پرتکراری که داوطلبان در زمان انتخاب رشته کنکور تجربی دائماً از مشاوران می‌پرسند این است که تفاوت رشته فیزیوتراپی با کادرمانی در چه چیزی است؟

این دو رشته در واقع تفاوت‌های بنیادی بایکدیگر‌ دارند. فیزیوتراپی با هدف بهبود حرکت بدن در افرادی که دچار مشکل هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. فیزیوتراپیست‌ها با تمرینات کششی و دستگاه‌های مختلف به درمان بیماران کمک می‌کنند.  

در مقابل تمرکز اصلی کاردرمانی، توانمندسازی افراد برای انجام فعالیت‌های روزمره بعد از بروز مشکلات جسمانی است. به‌طور مثال، اگر فردی دچار سکته مغزی شود با کمک کاردرمانگر آموزش می‌بیند که چگونه لباس بپوشد، غذا بخورد و سایر فعالیت‌های عادی را انجام دهد.

همچنین، کاردرمانگر تغییراتی در محیط زندگی فرد بوجود می‌آورد که شامل مواردی مانند تغییر چیدمان منزل، بهینه‌سازی راه پله و مواردی از این قبیل است تا بیمار راحت‌تر در فضا حرکت کند.

بنابراین هرکدام از این رشته به توانایی خاص خود نیاز دارند که پیشنهاد می‌کنیم پیش از انتخاب هرکدام در زمان انتخاب رشته از توانایی و میزان علاقه خود اطمینان حاصل کنید و سپس لیست انتخاب‌های خود را نهایی کنید.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب زیر را از دست نده!

معرفی رشته چند رسانه ای

معرفی رشته چند رسانه ای

رشته چند رسانه‌ ای را می‌توان یک رشته ترکیبی دانست که فناوری اطلاعات، هنر دیجیتال، طراحی گرافیکی، صدا، ویدئو، انیمیشن و غیره را شامل می‌شود.

معرفی رشته گفتار درمانی

معرفی رشته گفتار درمانی

رشته گفتار درمانی در زیرشاخه توانبخشی، به‌دلیل تاثیر در بهبود کیفیت زندگی افرادی که ناتوانی گفتاری دارند، رشته مهمی محسوب می‌شود.

معرفی رشته مهندسی نساجی

معرفی رشته مهندسی نساجی

رشته مهندسی نساجی یک رشته پرطرفدار است و فارغ‌التحصیلان آن می‌توانند به بهبود تولید و ارتقای تکنولوژی‌های مربوط حوزه کمک کنند.