انتخاب رشته کنکور سراسری 1403

انتخاب رشته کنکور

انتخاب رشته کنکور مرحله‌ای مهم و سرنوشت ساز برای داوطلبان کنکور است. اگر این مرحله به درستی انجام شود شما به رشته محل دلخواه خود نزدیک خواهید شد.

اگرچه با دانستن مراحل انتخاب رشته کنکور تا حد زیادی می‌توانید این کار را با کمترین دغدغه انجام دهید، اما این تمام راه نیست! چرا که در این زمان نمی‌توان با آزمون و خطا جلو رفت. بنابراین بهتر است با کمک گرفتن از بهترین مشاور کنکور تجربی و ریاضی، انتخاب رشته صحیح و اصولی داشته باشید.

اهمیت انتخاب رشته صحیح

زمانی که سازمان سنجش رتبه و تراز هر یک از داوطلبان کنکورهای آزمایشی ریاضی، تجربی، هنر و علوم انسانی را اعلام می‌کند، داوطلبان فرصت دارند که در بازه زمانی مشخص شده انتخاب رشته کنکور سراسری را انجام دهند.

انتخاب رشته صحیح به شما امکان قبولی در رشته‌های خوب و مورد علاقه و دانشگاه‌های برتر را می‌دهد. حتی ترتیب کد رشته و دانشگاهی که انتخاب می‌کنید نیز اهمیت دارد.

اگر انتخاب رشته اصولی نداشته باشید، ممکن است در این مرحله مردود شده یا در کدرشته‌ای که به آن علاقه ندارید پذیرفته شوید. این موضوع یک شکست برای دانشجویان تلقی می‌شود و حتی دیده شده که برخی از دانشجویان پس از گذشت یک یا دو ترم تحصیل در رشته قبولی خودشان از دانشگاه انصراف داده‌اند.

بنابراین برای جلوگیری از این اتفاقات انتخاب رشته اصولی را جدی بگیرید!

دریافت وقت مشاوره کنکور

9 + 10 =

معیارها و ملاک‌های مهم برای انتخاب رشته کنکور

از آنجایی که انتخاب رشته مستقیماً با آینده کاری شما در ارتباط است باید مواردی را مد نظر قرار دهید. معیارهایی که هنگام انتخاب رشته کنکور باید به آن‌ها دقت کنید عبارتند از:

مشخص کردن رشته‌های مورد علاقه

اولین موضوع در نظرگرفتن رشته‌ مورد علاقه است. اگر نمی‌دانید به چه رشته‌ای علاقه دارید باید در این مورد تحقیق کنید. اما با فرا رسیدن زمان انتخاب رشته کنکور سراسری، به دلیل زمان کوتاه و پرفشاری که پیش روی شماست ممکن است فرصت کافی در مورد تحقیق درباره رشته‌ها و دانشگاه‌ها نداشته باشید. بنابراین بهتر است پیش از آغاز انتخاب رشته لیست علاقمه‌مندی‌ها و شهرهای مدنظر خود را به کمک اطرافیان انتخاب کنید.

توانایی شخص در رشته‌ی مورد نظر

توانایی‌های شخصی خود را در هنگام انتخاب رشته در نظر بگیرید. صرفاً محبوب بودن یک رشته دلیل خوبی برای انتخاب آن نیست. برای مثال اگر داوطلب رشته تجربی هستید و نمی‌توانید جراحی یا خون را تحمل کنید رشته پزشکی را نباید در لیست خود قرار دهید.

بررسی بازار کار و فرصت‌های شغلی در رشته‌های مختلف

هر یک از رشته‌های شغلی دارای شرایط بازار کار متفاوتی‌اند. باید بسته به شرایط فرد، جنسیت و نیازهای او به رشته‌های مختلف و فرصت‌های شغلی آن‌ها توجه داشت. این موضوع نیز ممکن است کمی زمانبر باشد، بنابراین می‌توانید پیش از شروع فرآیند انتخاب رشته کنکور از فرصت‌های شعلی رشته مورد نظر خود آگاه شوید.

بررسی امکان ادامه تحصیل کدرشته‌ها

اگر شما قصد ادامه تحصیل تا مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا دارید، باید بدانید برخی رشته‌ها این امکان را ندارند! بنابراین در هنگام انتخاب رشته کنکور از وضعیت ادامه تحصیل هرکدام از رشته‌ها آگاه شوید.

بررسی قبولی‌های سال‌های گذشته در کدرشته مورد نظر

جهت مشخص کردن درصد قبولی و اطمینان از انتخاب رشته صحیح، بهتر است نیم نگاهی به قبولی‌های سال‌های گذشته رشته مدنظر خود داشته باشید.

بررسی شرایط و نحوه‌ی پذیرش

هر یک از دانشگاه‌ها ظرفیت‌ها و شرایط پذیرش متفاوتی دارند. برای مثال برخی از دانشگاه‌ها نیاز به مصاحبه دارند، برخی دیگر تک جنسیتی هستید یا نیاز به رعایت پوشش چادر دارند. در هنگام انتخاب رشته کنکور باید با توجه به شرایط و نحوه پذیرش هر یک از دانشگاه‌ها دقت کنید.

مشاوره‌ی تحصیلی با مشاوران تحصیلی

از آنجایی که انتخاب رشته کنکور باید در مدت زمان مشخصی انجام شود، ممکن است نتوانید تمامی موارد بالا را با دقت انجام دهید. بنابراین پیشنهاد می‌شود با کمک یک مشاور با تجربه از این مرحله مهم عبور کنید.

مشاوره کنکور با بررسی علایق، توانایی‌ها، امکانات، شرایط ادامه تحصیلی و مواردی از این قبیل لیست رشته‌های مدنظر شما را دسته‌بندی خواهد کرد.

مراحل انتخاب رشته کنکور

پس از اینکه با مشورت مشاور انتخاب رشته کنکور، لیست کدرشته‌های مدنظر خود را انتخاب کردید، می‌توانید در زمان مشخص شد سایر مراحل را با مراجعه به سایت سازمان سنجش انجام دهید. این مراحل عبارتند از:

۱- مرحله اول پس از ورود به سایت سازمان سنجش، وارد شدن به قسمت انتخاب رشته کنکور سراسری است.

۲- با توجه به گروه‌ آزمایشی اصلی و فرعی که در آن ثبت نام کرده‌اید باید نسبت به خرید کارت انتخاب رشته کنکور اقدام کنید. بسته به شرایط هر سال، قیمت خرید کارت انتخاب رشته متفاوت است. کارت مورد نظر خود را خریداری کرده و اطلاعات آن را یادداشت کنید. معمولاً اطلاعات این کارت‌ها به شماره تلفن وارد شده شما نیز ارسال می‌شود.

۳- تیک قوانین و مقررات را فعال کنید و وارد مرحله بعد شوید.

۴-  برای ورود به سامانه انتخاب رشته، سه روش وجود دارد که شما با در دست داشتن اطلاعات هرکدام از این روش‌‌ها می‌توانید وارد شوید.

۵- معدل دیپلم و سوابق تحصیلی را کنترل کرده و فرم مورد نظر را کامل کنید. پس از تکمیل فرم، گزینه تایید را بزنید و روی ادامه کلیک نمایید.

۶- در مرحله بعدی، فرم انتخاب رشته کنکور به نمایش در می‌آید. در این فرم لازم است که سریال علاقه مندی پیام نور و غیر انتفاعی (در صورت وجود) را وارد کرده سپس کدهای انتخاب رشته را بر اساس کد دانشگاه و رشته تحصیلی به ترتیب وارد نمایید.

۷- حتماً یک دور فرم را به طور کامل بررسی کنید تا اشتباهی در آن وجود نداشته باشد. سپس آن را تایید کرده و ارسال کنید.

۸- در نهایت فرم انتخاب رشته به همراه کد پیگیری به شما ارائه خواهد شد و می‌توانید تا زمان اعلام نتیجه نهایی آن را نزد خود نگه دارید.

 انتخاب رشته اصولی کنکور سراسری با مرکز مشاوره دلارام لشکری

برای انتخاب رشته کنکور سراسری بهتر است از خدمات مشاوره کنکور ریاضی، تجربی و یا هر گروه آزمایشی دیگر استفاده کنید.

از آنجایی که انتخاب رشته حرفه‌ای می‌تواند تاثیر زیادی روی موفقیت شما در کنکور داشته باشد. بهتر است از تیم انتخاب رشته با تجربه در این مسیر بهره ببرید. گروه مشاوره کنکور دلارام لشکری به صورت تخصصی  حرفه‌ای در تمامی مراحل انتخاب رشته کنکور در کنار شماست.

همچنین به دلیل اهمیت انتخاب رشته این خدمات هم به صورت حضوری و هم به صورت مشاوره آنلاین به شما داوطلبان ارائه می‌شود.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب زیر را از دست نده!