۳ تا از تکنیک های تست زدن در خانه

مشاوره کنکور

برای کنکوری‌ها، تست زدن در خانه بخش مهمی از فرایند یادگیری و آماده‌سازی است برای آزمون سراسری است. از آنجایی حجم مطالب در کنکور بالا و متنوع است هرچه قدر بتوانید برروی مباحث تسلط بیشتری داشته باشید در آزمون‌های آزمایشی و در نهایت کنکور نتیجه بهتری کسب می‌کنید.

۳ تکنیک ساده و کاربردی تست زدن در خانه شامل تست آموزشی، تست تسلط و تست زماندار جهت تکمیل یادگیری، تسلط و در نهایت مهارت‌های آزمون دادن در ادامه به شما معرفی خواهند شد. اما لازم است قبل از پرداختن به این تست‌ها لازم است با اهمیت تست زدن در خانه آشنا شوید.

اهمیت تست زدن در خانه

علاوه بر خلاصه نویسی کنکور، تست زدن در خانه نقش کلیدی در آماده‌سازی کنکوری‌ها دارد. این موضوع بقدری مهم است که تمامی اساتید و مشاوران به آن تاکید می‌کنند. برخی از مهم‌ترین فواید تست زدن در منزل عبارتند از:

  • تکمیل کننده یادگیری
  • آشنایی با شرایط آزمون
  • شناسایی نقاط قوت و ضعف و کارکردن بیشتر روی نقاط ضعف
  • مدیریت زمان بهتر
  • یادگیری با تکرار
  • پیداکردن نکات تستی جدید
  • یادگیری راه‌حل‌های تستی
  • آشنایی با دیدگاه طراحان کنکور
  • آمادگی برای آزمون واقعی

دریافت وقت مشاوره کنکور

1 + 7 =

 انواع تکنیک‌های تست زنی در منزل

تست زدن در منزل انواعی دارد که رعایت هرکدام از آن‌ها قسمتی از مهارت‌های آماده‌سازی شما برای کنکور را در برمی‌گیرد. در ادامه ۳ عدد از مهمترین تکنیک‌های تست‌زنی در منزل  را به شما معرفی خواهیم کرد. دقت داشته باشید هر تکنیک باید به درستی انجام شود سپس به سراغ تکنیک بعدی بروید. این موارد عبارتند از:

تست آموزشی

این تکنیک تست زنی کنکور در خانه به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا با مفاهیم و مطالب آشنا شوند. این روش به‌شکل جزوه‌باز و کتاب‌باز انجام می‌شود و همان‌طور که از نام آن پیداست به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا مطالب را یاد بگیرند.

مدت زمانی که لازم است شما برای هرتست وقت بگذارید بین ۲ تا ۵ دقیقه است. همچین درصد صحیح‌بودن پاسخ‌ها در این تست زنی اهمیت ندارد. بلکه هدف اصلی، یادگیری و تسلط بر مطالب است تا دانش‌آموز به درک عمیق‌تری از موضوعات برسد.

در صورتی که در هر درس اختصاصی بین ۲۰۰ الی ۴۰۰ تست در هر مبحث زده شد این مرحله به اتمام می‌رسد و تست تسلط آغاز می‌شود.

تست تسلط

همان‌طور که از نام آن پیداست، تست تسلط برای افرایش تسلط بر دروس انجام می‌شود. در این روش، جزوه و کتاب بسته است و تست زنی بین ۲ تا ۴ دقیقه ادامه دارد. بهتر است شما تست‌ها را به‌صورت گروهی، مثلاً در بازه‌های ۵ تایی یا ۱۰ تایی انتخاب کنید. سپس درصد صحیح‌بودن پاسخ‌ها را اندازه‌گیری کرده و یادداشت کنید. هدف از این تکنیک، ارزیابی میزان تسلط بر مطالب و تمرین در شرایطی نزدیک به آزمون‌های واقعی است.

در صورتیکه در هر درس بین ۱۰۰ الی ۱۵۰ عدد تست تسلط در هر مبحث زده شود، مرحله تست زماندار آغاز می‌شود.

تست زماندار

این تکنیک شرایط واقعی آزمون را برای دانش‌آموز شبیه‌سازی می‌کند. لازم است دانش‌آموز جزوه و کتاب را ببندد و در شرایط آزمونی قرار بگیرد.

در این ۲ الی ۳ درس را انتخاب کنید، در هر درس ۲ الی ۳ مبحث مشخص شود و از هرکدام بین ۱۰ الی ۱۵ سوال انتخاب شود. زمان هر تست باید به‌دقت کنترل شود تا دانش‌آموزان توانایی مدیریت زمان را در آزمون‌های واقعی به دست بیاورند و بتوانند در شرایط فشار آزمون به‌خوبی عمل کنند.

تعداد تست مناسب در هفته چقدر است؟

برای داوطلبان کنکوری، تعداد تست مناسب در هر هفته بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ عدد است. با این تعداد زیاد تست، دانش‌آموز می‌تواند از جهات مختلف خود را برای آزمون واقعی آماده کند. البته این موضوع به ساعت مطالعه داوطلب نیز وابسته است و اگر داوطلب می‌خواهد به این تعداد تست برسد باید ساعت مطالعه خود را به بالای ۴۰ ساعت در هفته افزایش دهد.

به‌طور کلی تفاوت سال کنکور با سال های پایه این است که در سال کنکور تعداد تست‌های مورد نیاز در ماه به‌شکل چشمگیری بیشتر است.

دانش‌آموزان سال یازدهم باید هر هفته حدود ۸۵۰ تا ۹۰۰ تست بزنند تا مطالب را به‌خوبی فرا گیرند و آماده امتحانات شوند.

تعداد تست مناسب برای دانش‌آموزان کلاس دهم از همه کمتر است. این دانش‌آموزان برای ایجاد پایه‌ای محکم در دروس، باید بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ تست در هفته بزنند. این موضوع برای دانش‌آموزان تجربی بسیار مهم‌تر است  و باید در برنامه ریزی تابستان دهم به یازدهم تجربی آغاز و در طول سال ادامه یابد.

نکات مهم تست زنی در خانه

علاوه بر رعایت تعداد تست مناسب در هفته، باید نکاتی را هنگام تست زنی در منزل رعایت کنید. این موارد عبارتند از:

توجه به تست‌های کنکور

دانش‌آموزان باید در تست زدن در خانه، اولویت را به تست‌های کنکور بدهند تا با نوع سوالات و دیدگاه طراحان کنکور آشنا شوند. در صورت اضافه بودن زمان می‌توانید از تست‌های تالیفی استفاده کنید.

استفاده از کتاب‌های مناسب

دانش‌آموزان باید در اصول برنامه ریزی درسی از کتاب‌هایی با سطح علمی مناسب استفاده کنند. درصورتی که کتاب تست متناسب با سطح شما نباشد یادگیری درستی اتفاق نمی‌افتد. به طور کلی کتاب تستی مناسب است که  بین ۲۰ تا ۴۰ درصد سوالات آن علامت‌دار باشند.

دقت در خواندن سوالات

دقت در خواندن سوال، نیمی از پاسخ است. دانش‌آموزان باید سوالات را با دقت بخوانند و تمام جزئیات آن‌ها را در نظر بگیرند تا از اشتباهات ناشی از عدم توجه به جزئیات جلوگیری کنند.

استفاده از چرک‌نویس کوچک

برای عادت‌کردن به شرایط کنکور، دانش‌آموزان باید از چرک‌نویس کوچک استفاده کنند. این کار به آن‌ها کمک می‌کند تا یاد بگیرند از فضای کوچک به بهترین شکل استفاده کنند.

دقت در محاسبات

دانش‌آموزان و داوطلبان باید در هنگام حل تست‌ها، به محاسبات خود توجه ویژه داشته باشند. اشتباهات کوچک محاسباتی می‌تواند منجر به نتایج نادرست شود که احتمالا در پاسخ‌ها نیز موجود است. در صورتیکه هنگام حل تست دچار بی دقتی شدید باید مجدد تست را حل کرده و به جواب نهایی برسید.

مراجعه به بهترین مرکز مشاوره کنکور

اگر نیاز به مشاوره کنکور برای تست زنی در خانه دارید و یا نمی‌دانید چطور باید این موضوع را در اصول برنامه ریزی درسی خود رعایت کنید، مرکز مشاوره دلارام لشکری می‌تواند کمک زیادی به شما کند. این مرکز مباحث درسی و روش‌های تست زنی را به شما آموزش داده و وضعیت درسی شما را برای بهبود معنادار کنترل می‌کند.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب زیر را از دست نده!

دفترچه ثبت نام کنکور ۱۴۰۴

دفترچه ثبت نام کنکور ۱۴۰۴

تمامی داوطلبانی که قصد دارند در آزمون سراسری شرکت کنند باید دفترچه ثبت نام کنکور را کامل مطالعه کنند تا از قوانین آگاه شوند.